Vakantietijd= puzzeltijd

Vakantietijd= puzzeltijd

De zomer is begonnen! En langzamerhand gaan mensen op vakantie. En misschien gaan er dan wat puzzelboekjes mee.
Ik hou van puzzelen; legpuzzels, cryptogrammen, wordfeud, sudoku’s, heerlijk! Behalve dat het goed is voor je brein, is het ook gewoon een leuke ontspanning.
De afgelopen maand is er bij ons in de straat ook gepuzzeld… met stoeptegels. Nadat ze de boel open hadden gegooid voor werkzaamheden, is het weer netjes dicht gemaakt, maar elke tegel kreeg een andere plaats. Je kunt het op bovenstaande foto goed zien. Het deed me denken aan zo’n schuifpuzzel.
Eerst zie je alleen maar stukjes en als je dan alles goed schuift, zie je het grote geheel.
Zo kan het leven soms ook voelen.
Er wordt het één en ander overhoop gehaald in je leven of op je werk en het wordt dan een hele puzzel om het weer goed te krijgen.
Maar het hoeft niet altijd weer te worden als eerst.

De foto hier boven laat zien dat het ook anders kan. Het levert een nieuw beeld op. Zo kunnen omstandigheden die veranderen nieuwe energie op leveren en je leuke, nieuwe uitdagingen geven.

Waarschijnlijk heb je de komende tijd vakantie. Neem deze vakantie eens de tijd om te puzzelen, heel letterlijk, om te ontspannen. Maar neem ook eens de tijd om te puzzelen met hoe het met je is, of je nog doet wat je leuk vindt en goed kan, of dat het tijd wordt om de boel eens ‘overhoop’ te halen en te herstructureren. Het beste is om dit te doen als je lekker buiten in de natuur bent. Daar kan je zomaar inspiratie krijgen. Probeer het maar eens uit.
Kom je er zelf niet uit en wil je een beetje hulp bij het ordenen van gedachten en het nemen van beslissingen? Neem dan gerust contact met me op. Dan help ik je, al wandelend in de natuur, een stukje verder. (Zelf ben ik van 31 juli t/m 16 augustus aan het puzzelen, en kan ik niet met je wandelen)