Dankzij onze fijne gesprekken tijdens onze wandelingen in de natuur heb ik weer geleerd te vertrouwen op mijn gevoel. Ik kwam er zelf niet uit om het juiste pad te kiezen en stond op een tweesprong. In mijn hart wist ik al een poos dat ik niet gelukkig was in mijn huidige werksituatie, alleen ik durfde de beslissing niet te nemen. Door jouw rustige persoonlijkheid, je verdiepende vragen en, soms voor mij moeilijke, opdrachten, kan ik eindelijk een keuze maken voor mijn toekomst. Ik ga nu mijn hart volgen en vertrouw erop dat er mooie nieuwe uitdagingen op mijn pad komen. Dankjewel hiervoor!

Ik heb al vaker andere trajecten gevolgd, maar de wandelcoaching bij Annemieke heeft toch een hele andere beleving. Het is een fijne manier om aan jezelf te werken. Doordat je samen wandelt, praat het gemakkelijk en fijn. Je zintuigen gaan aan in een mooie omgeving, waardoor het meer beklijft. Annemieke is een hele fijne coach die naar je luistert en meedenkt. Het voelde al snel vertrouwd. Het zal je verbazen hoeveel je kunt leren in en van de natuur. Ik zal het iedereen aanraden! Dankjewel Annemieke voor deze bijzondere en leerzame ervaring.

Ik vind je heel rustig en prettig in het contact en in het ‘er zijn’. Dat maakt dat ik me op m’n gemak voel en de rust ook over neem. Het helpt om meer te gaan ervaren en minder beredeneren. Ik voelde ruimte om zelf te ontdekken. De vragen hielpen om te focussen. De stiltes hielpen om ook echt stil te staan en te voelen wat er was in plaats van er over praten. Op momenten dat ik er niet goed uit kwam, was er een goede balans tussen ruimte geven om iets te verwoorden en hulp bieden door vragen te stellen. De beelden die je uit de natuur gebruikt, zijn helpend om te verankeren hoe ik het zie en wat ik wil.

In 2019 heb ik de tijd voor mijzelf genomen. Ik ben hulpverlener van beroep en van nature. Altijd bezig om andere mensen te helpen. Het is daarom een luxe om over mijzelf te praten en “aan mijzelf” te werken. Door toepasselijke opdrachten, mooie bossen en procesmatig te werk te gaan was het een leervak traject dat mij mooie inzichten gegeven heeft.

Na de autisme diagnose van onze dochter merkten we dat er vooral veel aandacht ging naar het kind, maar weinig naar ons als ouders. Door de wandelsessies met Annemieke konden wij ook weer ademhalen maar vooral ook onze gedachten kwijt. Hoe kunnen we onze dochter beter begeleiden en begrijpen. We merken nu dat het lukt om met rust en aandacht naar onze dochter te kijken en dat de spanningen in huis zijn opgelost. Juist ook om te merken dat we het al goed deden en dat we niet alleen staan, een bevestiging in dat het goed is zoals we zijn en zoals onze dochter is.
Het heeft ons ook veel inzicht gegevens in ons zelf en hoe we zijn om ook in andere situaties niet in spanning en frustratie te blijven maar van open blikken en met echt contact.

Wandelcoach? Wat houdt dat in? Gaat het me helpen?
Allemaal vragen die mij bezig hielden. Een spannende stap om te zetten en om hulp in te schakelen. Maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb durven zetten. Bij de eerste afspraak voelde ik me meteen op mijn gemak en durfde ik me over te geven, de opdrachten te doen en te genieten van de natuur. Wat heb ik veel geleerd tijdens de verschillende wandelsessies. Rust vinden in mezelf, gevoelens accepteren en een plaats geven waren belangrijke onderdelen tijdens onze wandelingen. Na de wandelsessies hebben we deze doelen weten te bereiken. Ik heb verschillende oefeningen en handvatten in mijn rugzak zitten om hiermee door te blijven gaan. Dit gevoel wil ik vasthouden, want het voelt zoveel prettiger.
Dankjewel Annemieke!

Annemieke is doortastend. Ze neutraliseert lastige situaties met tact. Bovendien luistert ze goed, waardoor ze ‘persoonsgebonden’ tips kan geven die echt helpen.

Annemieke is iemand die onafhankelijk op een prettige manier feedback geeft hoe de communicatie tussen mij en mijn vrouw loopt en ze heeft ons geholpen om onze communicatie substantieel te verbeteren, zonder te oordelen over ons gedrag.

Door haar goede voorbereiding hebben wij haar ervaren als als toegewijd en betrouwbaar waardoor we de nodige inzichten gekregen om ons gezinsleven in betere banen te leiden.

Vanuit de deelnemers van de intervisiegroep die ik in november 2020 heb begeleid, worden de volgende dingen me terug gegeven:

Wat een heerlijke open en optimistische werkvorm heb je gebruikt. De verschillende vragen werkten voor mij structuur-gevend. Er werd verhaal opgebouwd in verschillende lagen. De link naar de natuurlijke omgeving kwam als een verrassing. En wat leuk om steeds iets te vinden wat bij de situatie past. Het prettige aan jouw begeleiding, vind ik dat je regie houdt, verduidelijking vraagt, ook wel in eigen woorden samenvat wat de ander gezegd heeft. Jouw ‘interview’ stijl vond ik prima. Je leidde ons en dat deed je wat mij betreft prettig. Jouw sterke punten: overzicht, verduidelijking vragen, proces bewaken en grenzen aangeven. Ik vond het een heerlijke wandeling.  Eigenlijk jammer dat het weer voorbij was.

Marcel

Afspraak was afspraak. Rustig, luisterend oor, adequate doorvragen/aansluitend bij het gezegde doorpakken. Een veilige omgeving creërend en ook praktisch voldoende doorpakkend. Goede sfeer creërend, heldere afstemming en ook inhoudelijk overtuigend mede vanuit passende communicatieve interventies.

Herman

Door de jaren heen merk ik dat ik de complexiteit van het werk steeds meer meeneem naar huis. Het maakte me onrustig. Kon ik voorheen meer gebruik maken van mijn authenticiteit die geaccepteerd werd en waardoor ik mijn vak goed kon uitoefenen, merk ik dat dit nu anders is komen leggen. In de jaartjes die ik nog werk, moet dit wel een plaats krijgen, zonder tekort te willen doen aan wat al aanwezig, is in deze steeds complexer wordende wereld in het onderwijs.  Annemieke heeft me geholpen om meer rust in te bouwen (tijd plannen!). De natuur waar we tijdens onze wandelingen veel symboliek uit ontleend hebben bracht een goed gesprek met goede vragen van Annemiek. Voor mij was het soms keihard werken. Echter altijd na eerst te resetten, één worden met de natuur. Voor de toekomst neem ik de vragen mee en probeer de emoties te plaatsen, wat deze met doen en welke acties daaruit kunnen volgen. Het benoemen in deze maken dat ik overzicht krijg over mijn emotie maar ook wat ik te doen heb. Bewustwording/-zijn en eigen reflectie zijn sleutelwoorden. Wellicht brengt dit een rustiger vaarwater thuis en in het werk.

Op de nationale dag van de wandelcoach had ik mij ingeschreven voor een wandeling bij Annemieke; ik heb tijdens deze wandeling kennisgemaakt met wandelcoaching. Na nog een aantal maanden bezinnen, besloot ik in september te starten met het wandelcoachtraject. Met name het werk gaf mij de nodige onrust en druk, waardoor ik niet lekker in mijn vel zat.
Ik wandel graag in de natuur; het wandelcoaching sloot hier mooi bij aan.
Met name de onderdelen waar je moest aangeven hoever je jezelf vond staan in je ontwikkeling, waren confronterend voor mij. Door vragen van Annemieke kon ik hieruit de juiste lessen weten te halen om weer mee verder te gaan.
Ik ben blij dat ik voor wandelcoaching heb gekozen; mijn verwachtingen zijn voor mij duidelijker, waardoor ik dit ook concreter kan gaan aanpakken. Ook heb ik geleerd meer te omarmen wat ik wel heb (halfvol ipv halfleeg). Annemieke, bedankt.

In een periode van ongeveer een half jaar wandelden wij regelmatig met Annemieke in de bosrijke omgeving van Tilburg. De combinatie van een mooie ontspannende wandeling met aandacht voor elkaar, je lijf en de natuur leverden ons waardevolle gesprekken en inzichten op. Het bracht grote en kleine veranderingen in ons gezin. Annemieke paste haar stijl van coaching en de werkvormen zo aan dat deze uitstekend bij onze vragen pasten.  Haar kennis en ervaring met autisme verrijkte het coachingstraject extra.
Annemieke, super bedankt!

En toen zat ik opeens thuis, niet meer in staat om te werken. Een burn-out / overspannen, tja, welke naam zullen we het geven. Totaal niet zien aankomen, maar opeens kon ik niet meer. Tijdens de eerste twee maanden thuis ging ik naar een haptonoom en na twee maanden vond ik het tijd om verder met mezelf aan de slag te gaan. Ik was me inmiddels al wel bewust van veel van mijn valkuilen, dacht te weten wat ik wel en niet wilde en vond het tijd om hier eens met iemand verder over te kunnen praten. Van mijn bestuur kreeg ik de contactgegevens van Wandelcoach Annemieke. “Kijk maar eens of dit iets voor je is?” Met mezelf aan de slag, onder begeleiding van een coach, lekker buiten in de natuur in plaats van een kantoor, nou dat leek me zeker wel iets. Meteen een afspraak gemaakt voor de intake. Een beetje sceptisch was ik wel, moet ik nu opeens met bomen gaan praten??
Niks van dat. Tijdens de intake raakte Annemieke door het stellen van de juiste vragen meteen de kern.

Al wandelend kwam er steeds meer rust in mij en door af en toe even letterlijk stil te staan bij de dingen die ik zei en dit vervolgens te koppelen aan dingen die ik om me heen zag in de natuur, vielen steeds meer stukjes op hun plek. Ik ging voelen wat ik echt wilde.
Ik heb het altijd heel makkelijk gevonden om te kunnen verklaren waarom ik dingen wel of niet deed, verklaren wat mijn volgende logische stappen waren. Tijdens het traject met Annemieke heb ik naast het verklaren steeds meer leren voelen of het ook echt bij mij paste. Hoofd en hart koppelen aan elkaar. Tja, dat klinkt dan wel zweverig….. maar het heeft mij veel opgeleverd. Naast praten met elkaar en rust nemen tijdens het wandelen, hebben we ook praktische tips en tools besproken die mij helpen om het in de toekomst zelf te kunnen. Ik ben zelf in mijn werk al vaak bezig geweest met coaching van teamleden en kinderen. Nu was ik zelf het onderwerp van coaching. Bijzonder om te ervaren wat bepaalde coachingsvragen voor effect hebben op je denken en je zijn.

Tot je grote verrassing (en schrik) tot de ontdekking komen dat je kind van 7 hoogbegaafd én autistisch is, gaat je niet in de koude kleren zitten. Je gaat als ouder twijfelen aan alles: doe ik het wel goed als ouder, hoe pak ik alles aan, hoe communiceer ik met mijn kind en welke gevoelens kan (en mag) ik krijgen en hoe moet ik reageren? Bij een diagnose als deze (autisme) staat je hele gezinsleven op zijn kop, wat zorgt voor de nodige spanningen en frustraties. Via Stichting de As zijn we in contact gebracht met wandelcoach Annemieke, die ons op een heel nuchtere -maar érg effectieve- wijze op weg heeft geholpen deze vragen (zelf) te beantwoorden en ons erg veel inzichten heeft gegeven.

Toegegeven: in eerste instantie waren we niet (unaniem) gecharmeerd van het idee om al -wandelend- deze zaken en persoonlijke problemen te bespreken, maar daar kwamen we al snel van terug, omdat er al snel resultaat geboekt werd. Annemieke wist met haar rust, inzicht en kennis van ASS pijlsnel de vinger op de zere plek te leggen en ons een praktische denkrichting te geven, waarbij we zélf tot de antwoorden kwamen en zij alleen een denkrichting aangaf of ons een (soms pijnlijke) spiegel voorhield zonder daarin onze gevoelens te vergeten of een reactie te forceren. Lopend in de natuur je problemen en twijfels bespreken of bespreekbaar maken, werkt enorm verhelderend; de handvatten die je al nadenkende/filosoferende krijgt, kun je uitstekend toepassen in de dagelijkse praktijk, waardoor dagelijkse spanningen weggenomen, afgezwakt of gerelativeerd worden of zodat de spreekwoordelijke “angel” uit de situatie gehaald wordt. We weten nu ook beter van elkaar wat we van elkaar (kunnen) verwachten en waarom de ander wellicht anders dan jijzelf reageert. Kortom: Annemieke’s werkwijze en rustige karakter zijn uitstekende hulpmiddelen voor ouders net als wij, die worstelen met de problemen en veelal negatieve emoties die kunnen komen kijken bij de ouders van een kind met autisme – en zijn of haar broertje(s) en zusje(s). Aanrader!

Ik heb 5 wandelingen gemaakt met Annemieke die ik als zeer prettig heb ervaren.
Persoonlijk heb ik het als heel prettig ervaren om al wandelend samen te praten in plaats van ergens binnen, ieder op een stoel tegenover elkaar. Het is wat mij betreft meer ontspannen en het geeft je veel energie.
Aan het begin van een wandeling deden we eerst een oefening om echt even in het moment van de wandeling te komen en je bewust te worden van je lichaam. Tijdens de wandelingen is er aandacht voor jou als persoon maar ook voor de omgeving waarin je bent. Wat ervaar je, wat hoor je, wat zie je, wat ruik je? Kun je dit “vertalen” naar jezelf?
We hebben steeds op een ander locatie gewandeld. Tijdens het wandelen gaf Annemieke me ook opdrachten. Deze opdrachten hebben me meer inzicht in mezelf gegeven. De wandeling werd steeds afgesloten met weer even aandacht voor je lichaam.
De tips die Annemieke je geeft, zijn bruikbaar en makkelijk toe te passen.
Annemieke straalt rust uit, iets wat ik heel belangrijk vind. Haar stem is rustig en vriendelijk.
Kortom: de wandelingen met Annemieke zijn een mooie ervaring geweest!
Ik kan het iedereen aanraden!

Reacties die de wandelaars achter lieten na de groepswandeling:

 • Leuke ervaring op weg naar een oordeelvrije wereld.
 • Zeer leerzaam, leuk en interessant
 • Verrassend en leuk
 • Wandelen is heerlijk voor lichaam en geest, dat wist ik. Maar na deze oordeelvrije wandeling weet ik ook hoe het je lichter en open kan maken. Dank!
 • Fijn om stil te kunnen staan en te ervaren dat er meer is dan een 1e indruk/oordeel. Bedankt voor de wandeling!
 • Annemieke, fijn dat je bewustzijn en waarnemen brengt in deze hectische wereld. ‘Zonder vooroordelen’, moeilijk
 • Altijd leer en zie ik weer nieuwe dingen. Top Annemieke

Ervaringen van leerkrachten na een studiemiddag/groepswandeling ‘Minder stress, meer energie’:

 • Op een ontspannen manier ben je bezig met jezelf. Je wordt bewust van je eigen emoties en gevoelens.
 • Op een prettige en gezonde manier bewust worden van wat me energie kost en wat me energie oplevert om meer in balans te komen
 • Heerlijk om op deze manier bezig te zijn met ieders flow.
 • Fijn dat mijn ontdekkingen omgezet werden naar iets concreets om in de praktijk te gaan toepassen.
 • Tijdens de wandeling heb ik mezelf ontdekt. Ik ben erachter gekomen wat me energie geeft en wat ik dus weer op moet pakken.

De reden om te beginnen met wandelcoaching was dat ik geen idee had hoe ik verder moest na het overlijden van mijn moeder. Ik kreeg het zelf niet verwerkt en wilde stappen zetten. Natuurlijk heeft zoiets tijd nodig, dat wist ik toen ook al. Maar het leek me wel slim om niet te wachten tot ik er nog meer last van kreeg. Toen een huisgenootje me vertelde over wandelcoaching, had ik vrij snel zo iets van ‘Waarom niet,’ zeker het stukje dat je niet stil op een stoel zit en dan ergens over moet praten sprak me erg aan.
Onder andere de mindfulness oefeningen en het zoeken naar materialen in het bos om bepaalde dingen aan te geven hebben goed geholpen. Ook al is het in het begin lastig om daar ook echt mee bezig te zijn, omdat gedachten voortdurend afdwalen.
De wandelcoaching heeft me gebracht waar ik nu ben, het heeft me meer vertrouwen gegeven in dat ik dit vanaf nu zelf kan en ermee kan dealen. Daarnaast heeft het gezorgd dat ik andere inzichten kreeg en daarmee verder kon.
De stap die ik nu wil zetten is vooral doorgaan en niet terugvallen in de gewoonte om alles te overdenken. Heb gezien in de afgelopen periode dat dat nergens voor nodig is en dat ik me dan alleen maar druk maak om dingen die niet gaan gebeuren. Het mag gewoon gezegd worden en gedaan worden zoals ik in gedachten heb.
In de begeleiding vond ik het erg prettig dat er om terugkoppeling werd gevraagd over of het goed begrepen werd en ook of ik bepaalde oefeningen fijn vond om te doen. Heel erg prettig om samen met Annemieke dit traject in te zijn gegaan, het heeft me vele nieuwe inzichten gegeven en ben er blij mee dat het me heeft gebracht waar ik nu sta.
Dankjewel,

Wandelen in de natuur is één van mijn hobby’s. Ik vind er rust en ruimte.
Het wandelen met een wandelcoach is toch heel anders. Ik heb het genoegen gehad om zowel individueel als in groepsverband met Annemieke te wandelen. In groepsverband is Annemieke op de achtergrond aanwezig. Met haar rustige stem zorgt ze voor rust en een veilig gevoel binnen de groep. Door die veiligheid kun je de zelfstandige opdrachten, later delen binnen de groep. Annemieke is ook dan op de achtergrond aanwezig om dit proces te begeleiden. Voorwerpen uit de natuur helpen je om inzicht te krijgen in jezelf. Het maakt het makkelijker om dit aan anderen uit te leggen. Alle zintuigen worden daarbij ingezet. Het was een leuke en ontspannen ervaring.
Als je individueel wandelt met Annemieke is ze er voor jou. Door kleine oefeningen creëert ze eerst rust en vertrouwen. Je wordt je meer bewust van je aanwezigheid in de natuur. Je mag er zijn. Rust en oefeningen wisselen elkaar af. Jij bent aan het woord en Annemieke coacht op de achtergrond. Je leert anders naar jezelf te kijken en je komt tot nieuwe inzichten. De voorbeelden uit de natuur zijn sterk en blijven je bij. Je vergeet ze niet en helpen je verder. De wandelingen met Annemieke hebben mij veel gebracht. Als ik nu weer wandel in de natuur kijk ik met een andere blik om mijn heen.
Het heeft mij verrijkt.

Ik merkte dat ik een aantal jaar terugkerende periodes had waarin ik in een aantal patronen vastzat. Ik merkte dat ik hier zowel op werk als privé tegenaan liep. Het lukte mijzelf lastig om dat te doorbreken, waardoor ik op zoek ben gegaan naar een coach. Met name thema’s rondom onzekerheid, grenzen aangeven en eigen keuzes maken; op zoek naar wat ik zelf echt wil. Het hielp goed om eerst even te ontladen met waar ik mee bezig was in mijn hoofd, zodat ik ook echt kon focussen op de coaching. In eerste instantie was ik wat terughoudend over het gebruik van ‘voorwerpen’  uit de natuur als metafoor, maar ik merkte tijdens het lopende coachingstraject dat dit heel erg helpend was om bepaalde inzichten te onthouden.

De wandelcoaching heeft me rust gebracht… Ik ben veel op zoek geweest naar hoe en wat ik voor mijzelf zou willen in de toekomst. Ik had het gevoel overal ‘medium’  in te zijn en nergens echt in uit te blinken, geen specifieke hobby of passie te hebben, niet echt de behoefte te hebben door te studeren en wel de gedachte dat iedereen in mijn omgeving dat wel deed of verwachtte. Ik verwachtte dat de coaching mij meer inzicht zou geven in wat ik zou kunnen doen om ergens meer in te ontwikkelen, maar ik ben juist tot de conclusie gekomen dat het helemaal onnodig is. Ik geniet van de kleine dingen en dat is juist voldoende. De druk die ik mijzelf hierin opleg is vooral door ingevulde gedachtes van anderen. Wat een rust om dat meer los te laten. Daarnaast heb ik inzicht gekregen. Het is niet zo dat de thema’s waar ik mee heb gezeten opgelost zijn, maar het inzicht helpt mij wel om dit proces voort te kunnen zetten. Inzicht in waar patronen vandaan komen, op wat voor momenten dit terugkomt en wat hier helpende gedachtes kunnen zijn wat ik er tegenover kan zetten.
Door de coaching lukt het mij om, wanneer ik voor een keus sta, mijzelf de vraag te stellen: ‘Wat wil ik?’. Ook ben ik mij bewuster geworden wat en Wie mijn waarde bepaalt; wat invloed heeft op mijn onzekerheid. Aandacht voor mijn gevoel en mijn tijd inplannen voor mijzelf is iets wat ik wil voortzetten.  Doordat ik door mijn werk gewend ben om zelf vragen te stellen, merkte ik dat ik geneigd was zelf al te zoeken waar Annemieke naar toe wilde en op haar ‘stoel’ te gaan zitten. Het hielp dat Annemieke erkenning had voor mijn werk en daardoor doorhad dat ik dit wilde doen. Ik heb leren loslaten en echt tijd te nemen voor mijzelf daardoor.  Annemieke heeft niet echt mijn vragen beantwoord, maar vaak middels een tegenvraag inzicht gegeven. Zo ben ik meer stil gaan staan wat maakt dat ik bijvoorbeeld zo bezig ben met wat anderen van mij zouden verwachten. Annemieke luisterde goed naar wat ik vertelde en nam de tijd. Ook hielp het dat Annemieke echt zocht naar wat voor manier van coaching het beste bij mij als persoon aansloot.  Nogmaals erg bedankt Annemieke!

We hebben al een eerdere ervaring met gesprekken op een kantoortje, maar dit werkte minder goed. Wij zijn namelijk allebei graag buiten in de natuur. Toen we hoorden van de mogelijkheid van wandelcoaching sprak ons dat meteen aan. Elke wandeling heeft een vaste structuur, die prettig werkt. We beginnen meestal met een oefening waarbij we heel bewust de omgeving waarin we wandelen in ons opnemen, dit helpt bij het omschakelen van de hectiek van alledag naar een mindset voor het coaching gesprek. Daarna praten we tijdens het wandelen over situaties die we sinds de vorige wandeling met onze zoon hebben ervaren. We staan stil bij de succesmomenten, maar ook de lastige momenten, waarin we even vastliepen. Iedere sessie kregen we weer handvatten mee om weer verder te gaan zo voel je steun en vertrouwen in je eigen rol als ouder.

De coaching heeft ons rust en balans in ons gezin gegeven, waarin er weer ruimte is voor iedereen. Door inzicht te krijgen en situaties met een autibril op te bekijken, kunnen we beter anticiperen op wat hij nodig heeft en zo escalaties/ruzies voorkomen. Het was prettig om samen te sparren over situaties of even te uiten wat de reacties van onze zoon met het gezin doet. Zo hebben we ruimte voor persoonlijke groei gekregen en is onze zoon verder gekomen in zijn zelfstandigheid. Er is nu een beter begrip van kenmerken van ASS, en hoe hiermee om te gaan als gezin. We hebben geleerd door deze bril naar onze zoon te kijken, in gesprek te blijven en zijn gevoelens te erkennen. Als partners kunnen we nu reflecteren op lastige situaties, hoe deze aan te pakken/op te lossen en kunnen we anticiperen op de toekomst, hoe begeleiden we onze zoon bij het zelfstandig worden.

Door vooraf aan te geven welke onderwerpen we wilden bespreken konden we actuele situaties concreet benoemen en sloot het aan bij onze behoeftes. Annemieke stelt zich zonder oordeel open in het contact. Daardoor is het regelmatig ook gewoon leuk tijdens de sessies en is het makkelijker stil te staan bij lastige/emotionele zaken. Ook het stellen van concrete doelen voor de volgende sessie werkt goed, dit hield ons scherp en zorgde ervoor dat we de coaching in de praktijk zijn gaan toepassen. De vaste structuur in de sessies, de natuur om ons heen die we konden gebruiken om onze situatie te verbeelden was fijn en leerzaam. We zijn blijven wandelen met zijn tweetjes om te ontspannen of juist een rustig gesprek te voeren ook wandelen we met onze zoon, wanneer hij heel gespannen is of we iets willen bespreken. Zo is het wandelen nu een vaste gewoonte geworden om contact te hebben met elkaar.

Dank voor de begeleiding die we de afgelopen 2 jaar van je mochten krijgen, we hebben het gevoel dat we hierdoor als gezin flinke stappen vooruit hebben gemaakt.