Dwarsbomen

De zomer is voorbij, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Afgelopen weekend was het nog 27 graden en nu regent het. De herfstkleuren beginnen zich te laten zien en de eikels komen massaal naar beneden. De tijd gaat zo snel. De zomer lijkt al weer even geleden. Voor veel mensen is de zomerperiode een tijd om tot rust te komen, eens andere dingen te doen dan normaal en tijd te hebben voor elkaar. Misschien hebben jullie tegen elkaar gezegd: “het komend jaar gaan we vaker samen wat doen, gaan we meer èchte aandacht hebben voor de kinderen, gaan we vaker rustmomenten inbouwen”. Of heb je tegen jezelf gezegd: “ik ga vaker een boek lezen, lekker wandelen”, enzovoort. Misschien heb je zelfs nieuwe ideeën opgedaan en een plan uitgewerkt. Niet alleen januari is de maand van de goede voornemens, juist de zomer zet ons letterlijk stil en blaast onze verlangens nieuw leven in, omdat je er dan ook echt aan toekomt. Maar hoe houd je dit nu vast? Hoe laat je je nieuwe ideeën niet dwarsbomen door de drukte van het dagelijks leven?

Ik wil je daarbij helpen. Kijk eens goed naar bovenstaande foto voordat je doorleest…..
Wat valt je op? Wat zie je? Wat zie je nog meer? Wat doet het met je dat het pad gedwarsboomd wordt? Stel dat je hier zou lopen, welke neiging heb je dan? Zoek je een pad erom heen, keer je terug, spring je erover heen, ga je even op de dwarse boom staan of zitten?

Dit zijn vragen die ik zou kunnen stellen tijdens een coachwandeling. Nu stel ik ze jou en wil ik je even stilzetten bij het feit dat jouw plannen ook wel eens gedwarsboomd kunnen worden. Vaak ben je geneigd tot een bepaalde reactie. Zo ben ik snel geneigd snel een ander pad te kiezen, vaak het pad van de ander, omdat ik me nogal snel aanpas. Dat kan een hele goede keuze zijn, maar soms raak ik daardoor te ver af van wat ik graag zou willen. Het helpt me om daar af en toe bij stil te staan. Wat doe ik nog van wat ik me had voorgenomen. Door wie of wat heb ik mijn plannen laten dwarsbomen? En hoe ga ik daarmee om?

Dus bij deze de vraag aan jou: Wat heb je afgelopen zomer bedacht of voorgenomen? Zit je nog op dat pad, of heb je het laten dwarsbomen? Wil je je pad nog vervolgen, hoe neem je dan deze hindernis?

Neem jezelf concreet voor wat je gaat doen om jouw pad te blijven vervolgen. Ik vind het leuk als je me laat weten wat jij doet als je plannen gedwarsboomd worden en wat je gaat doen om op je eigen pad te blijven. Je kunt dat laten weten door hieronder een reactie te typen.