Weer zien wie ik ben en wat ik wil

Dat is wat één van mijn klanten bereikt heeft tijdens het coachtraject Wandelend Wijzer. Ze vertelt:
“Ik verwacht niet meer van mezelf dat ik alles perfect moet doen, ik laat het meer los. Of laat het gewoon gebeuren en zie wel wat het effect is. Dit voelt veel meer ontspannen. Bij onze 1e wandeling had ik geen idee hoe ik het anders moest doen, maar nu heb ik weer overzicht, zie ik veel meer hoe ik het zelf wil en dat heeft een positieve invloed op de anderen, met name op mijn gezinsleden.”

We wandelen een tijdje in stilte en ik vraag haar af en toe om met een bepaalde gedachte verder te lopen. Op het laatst vraag ik haar op zoek te gaan naar waar zij kracht & kwetsbaarheid in de natuur ziet. Daar hoeft ze niet lang over na te denken: ze wijst naar een boom. “Die staat voor mij voor kracht. Deze heeft al heel wat weersomstandigheden en seizoenen beleefd en overleefd en hij staat er nog steeds”. Dan ziet ze de zijtakken, een aantal ligt op de grond. “Die staan voor mij voor kwetsbaarheid. Ze breken af, maar vormen de boom, geven hem karakter. Hij laat los, waardoor hij beter kan groeien”.
Ik sta er versteld van hoe mooi ze dit kan weergeven. Wat ze nu weergeeft, staat heel duidelijk voor haar proces dat ze gewandeld heeft.
Door het wandelcoachtraject is ze tot bloei gekomen, ze kan weer bij haar eigen kern. Haar ‘zijn’ is veranderd, verstevigd. Ze komt meer op voor zichzelf, laat weten wat ze niet wil en wat ze niet fijn vindt. En ze maakt keuzes die nu meer passen bij wie ze is en wat ze wil. Haar ‘doen’ is mee veranderd, vanuit haar ‘zijn’. Binnen het gezin is er een betere communicatie en meer plezier. Haar beweging zorgt ervoor dat anderen mee gaan bewegen.