Verbinding

Wat is het heerlijk om weer mensen te zien! Om meer mensen te ontmoeten dan mijn kleine bubbel van het afgelopen jaar. En zonder dat er een scherm of mondkapje tussen zit! Weer normaal kunnen ademen zonder beslagen bril, anderen weer echt te ontmoeten. Dat vraagt ook een nieuw of hernieuwd soort verbinden met de ander. Zonder de verbinding met de ander, voelen we ons eenzaam en alleen. We hebben elkaar nodig! Hoewel het advies nog steeds blijft om zoveel mogelijk de 1,5 meter aan te houden, is het toch heel fijn om bíj iemand te zijn, om vreugde en pijn mee te kunnen delen. De momenten waarin je samen met iemand door een lastige tijd gaat, geeft verdieping, geeft een gevoel van zingeving.
Uit onderzoek van psycholoog Susan Pinker blijkt dat persoonlijke interactie niet te vervangen is. Persoonlijke interactie versterkt het immuunsysteem. Wij zijn gemaakt om in verbinding met met anderen te leven. Dan krijgt ons leven richting en zin.

Echter om weer tot een diepere persoonlijke interactie te komen, is het nodig om eerst te rade te gaan bij jezelf. Hoe is het met jou? Hoe voel jij je, wat speelt er diep van binnen bij je? Ben jij nog in verbinding met jezelf?

Om daar eerst aandacht aan te geven, heb ik iets gemaakt om dat bij een individuele wandeling te ontdekken.
Ik heb een MP3 (een geluidsbestand) opgenomen die je van mij gratis kunt krijgen om tijdens een wandeling te beluisteren. Daarin help ik je, met hulp van de natuur, om je emoties eens te onderzoeken, erbij stil te staan en het te omarmen. En om even pas op de plaats te maken en te ontdekken waar je je bevindt op je levensreis en of je er iets aan zou willen veranderen, toevoegen of waarin je ontdekt dat je erg tevreden bent met hoe het gaat. Dus je zoekt eerst weer even opnieuw de verbinding met jezelf,  om daarna de verbinding met de ander op te zoeken. Doe dat laatste ook vooral en deel met de ander wat je ontdekt hebt tijdens deze wandeling.

Wil je deze MP3 ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief door het contactformulier in te vullen en erbij te zetten dat je de MP3 wilt ontvangen.